Saturday, December 4, 2010

Solid Food : Resepi 7 - Mee Suah Sup

Resepi MEE SUAH SUP


Ni rupa mee suah....dibuat dari tepung beras...tapi tak kenyal macam mihun...kalau basuh mesti cepat lembut...tak macam mihun..keras dah rendam baru lembut dan kenyal itupun makan masa...

Bahan²:
Mee Suah
Air
Bumbu bawang
Ayam/Ikan
Daun Sup
Lobak/apa saja sayuran (dalam gambar tak ada lobak)

Cara:

- Panaskan air sehingga menggelegak dan masukkan bumbu bawang (nak tumis pun boleh) dan ayam.
- Masukkan mee suah dan masak sehingga kembang.
- Akhir sekali, masukkan sayuran seperti daun sup (kalau lobak kene masuk awal sebab keras)

Nota Kaki:
* Jika memberi kepada baby yang masih makan kisar..boleh juga kisarkan selepas masak...

No comments:

Post a Comment