Ni rupa mee suah....dibuat dari tepung beras...tapi tak kenyal macam mihun...kalau basuh mesti cepat lembut...tak macam mihun..keras dah rendam baru lembut dan kenyal itupun makan masa...
Bahan²:
Mee Suah
Air
Bumbu bawang
Ayam/Ikan
Daun Sup
Lobak/apa saja sayuran (dalam gambar tak ada lobak)
Mee Suah
Air
Bumbu bawang
Ayam/Ikan
Daun Sup
Lobak/apa saja sayuran (dalam gambar tak ada lobak)
Cara:
- Panaskan air sehingga menggelegak dan masukkan bumbu bawang (nak tumis pun boleh) dan ayam.
- Masukkan mee suah dan masak sehingga kembang.
- Akhir sekali, masukkan sayuran seperti daun sup (kalau lobak kene masuk awal sebab keras)
Nota Kaki:
* Jika memberi kepada baby yang masih makan kisar..boleh juga kisarkan selepas masak...
- Akhir sekali, masukkan sayuran seperti daun sup (kalau lobak kene masuk awal sebab keras)
Nota Kaki:
* Jika memberi kepada baby yang masih makan kisar..boleh juga kisarkan selepas masak...
No comments:
Post a Comment